Softver
 1. Home Automatizacija poslovanja
 2.  › 
 3. Programi za automatizaciju poslovanja
 4.  › 
 5. Aplikacija za računovodstvo zalagaonice

Aplikacija za računovodstvo zalagaonice • Autorska prava štite jedinstvene metode automatizacije poslovanja koje se koriste u našim programima.
  Autorsko pravo

  Autorsko pravo
 • Mi smo provjereni izdavač softvera. To se prikazuje u operativnom sustavu kada izvodimo naše programe i demo verzije.
  Provjereni izdavač

  Provjereni izdavač
 • Radimo s organizacijama diljem svijeta od malih do velikih poduzeća. Naša tvrtka je uvrštena u međunarodni registar tvrtki i ima elektroničku oznaku povjerenja.
  Znak povjerenja

  Znak povjerenja
 
Aplikacija za računovodstvo zalagaonice
 
Usporedite konfiguracije

Usporedite konfiguracije programa

Na zasebnoj stranici možete usporediti značajke softvera u različitim konfiguracijama.

Cijena

Cijena softvera

Plaćate samo jednom. Nema mjesečnih uplata!


Automatizacija naše organizacije je potpuna investicija za vaše poslovanje!

Najam servera u oblaku

Po potrebi naručite najam virtualnog servera

Pogledajte neke od razloga zašto bi vam mogao biti potreban poslužitelj u oblaku.

Besplatno preuzimanje

Besplatno preuzimanje

Program možete besplatno preuzeti i raditi u demonstracijskom načinu


Prilikom pokretanja programa možete odabrati jezik.

Kupite program

Kupite program

Za kupnju programa možete nam napisati pismo ili poruku putem glasnika

Razvoj softvera

Ako želite neki drugi program, možete birati između ogromnog broja gotovih projekata. Također postoji mogućnost izrade softvera po narudžbi.

Odaberite drugi program

Računovodstvo u zalagaonicama ima specifičnosti svojstvene samo ovom sektoru usluga. Međutim, djelatnost zalagaonice nije kao rad banke ili druge kreditne institucije. Zalagaonice su malo praktičnije jer pomažu, u hitnim slučajevima, prikupiti potrebna sredstva, bez gubljenja vremena na prikupljanje izjava, traženje jamca, između ostalog. Kreditna djelatnost zalagaonice ne samo da ima posebne značajke u praksi, već zahtijeva i drugačiji pristup računovodstvu. Ovaj rad treba strukturirati u dva smjera, jer računovodstvo mora ići ruku pod ruku s upravljačkim računovodstvom, inače će se teško reći da je rad poduzeća stvarno učinkovit.

U računovodstvu morate razumjeti koji bi dokumenti trebali regulirati aktivnosti zalagaonice. Vjeruje se da ova organizacija posuđuje novac uz vrijednu pokretninu, no posao nije ograničen samo na to. Ovisno o profilu djelatnosti, zalagaonica može, u granicama zakonskih ograničenja, prodavati neutuženu imovinu koju su zajmoprimci ostavili. Ovo područje mora se obračunavati i plaćati porez zajedno s prihodom tvrtke, iako se obavljanje poslovne djelatnosti u ovom slučaju ne smatra zalagaonicom. Prihodi u računovodstvu trebaju uzeti u obzir kamate primljene na zajam, kao i plaćanje procjene kolaterala od strane kupca.

Računovodstvo za obećanja zaslužuje posebnu pozornost. Računovođa evidentira stvari predane u zalagaonicu prema procijenjenoj vrijednosti, ni više ni manje, i iznosu navedenom na listiću. Prilikom izdavanja kredita, zalagaonica sastavlja ne samo ugovor, već i sigurnosnu bilješku. Vrijednost određuje sama zalagaonica. Tržišna vrijednost jamstava koja se dostavljaju kupcu nije zakonski regulirana. Obično je to 35 do 55 posto troška. Prilikom podnošenja računovodstvenih i poreznih izvješća, zalagaonica se treba rukovoditi važećim zakonima države u kojoj posluje.

Upravljačko računovodstvo u zalagaonicama treba pouzdane informacije u svim fazama rada. Potrebno je uzeti u obzir 'čistoću' jamstva, provjeriti ga najpristupačnijim metodama. Založeni automobil može biti ukraden kao i nakit. U ovom slučaju, u nedostatku računovodstva, zalagaonica riskira. U slučaju oduzimanja takve imovine, država ne nadoknađuje zalagaonici troškove zajma i troškove privremenog skladištenja.

Rad osoblja podliježe računovodstvu u zalagaonici. Ako se ovo područje upravljačkog računovodstva učinkovito implementira, klijenti će rado tražiti pomoć, a zaposlenici će raditi promptno, štedeći i svoje i vrijeme zajmoprimca. Dokumentacija koja prati transakcije kod kredita u zalagaonici zahtijeva zasebno računovodstvo. Ne smije sadržavati pogreške i netočne riječi.

Posebna aplikacija može pomoći u lakšem održavanju svih oblika računovodstva. Razvili su ga zaposlenici USU Software-a kako bi osigurali potrebe zalagaonice. Aplikacija ima mnogo korisnih funkcija, lako je prilagodljiva potrebama i karakteristikama tvrtke, skalabilna je te stoga idealna za poduzetnike koji planiraju proširiti svoje poslovanje u budućnosti.

Aplikacija ima jednostavno i intuitivno sučelje koje olakšava rad svim zaposlenicima. Svaki korisnik, uz veću psihološku udobnost i laku prilagodbu, moći će prilagoditi dizajn sustava prema svojim osobnim preferencijama. USU softver održava evidencije svih vrsta, uključujući računovodstvene i porezne. Aplikacija pomaže u izgradnji visokokvalitetnog menadžerskog računovodstva za rad s osobljem, aktivnosti osoblja zalagaonice, svaki kredit i jamstva. Aplikacija može automatski generirati dokumente, čime se ljudi oslobađaju rutinske papirologije i povećava produktivnost i brzina njihovog rada.

Računovodstvo u zalagaonicama s USU softverom postaje jednostavno i pristupačno, trajno i višefazno. Aplikacija se implementira brzo, lako instaliraju predstavnici razvojne tvrtke putem Interneta. Demo verziju možete besplatno preuzeti s naše web stranice. Programeri pružaju tehničku podršku svim državama. Aplikacija ima višejezične postavke. Također, nema naknade za prijavu.

Aplikacija pokriva ne samo financijsku stranu poslovanja tvrtke, već i sva ostala područja. Dijeli opći tijek informacija u skupine i daje detaljna izvješća u obliku grafikona, tablica i dijagrama. Voditelj zalagaonice može prilagoditi učestalost zaprimanja izvješća prema aktivnostima tvrtke.

Jednom instalirana, aplikacija počinje objedinjavati zasebne odjele, urede i podružnice kreditne institucije u jedinstven informacijski prostor. Unutar takve korporativne mreže zaposlenici će moći brzo razmjenjivati potrebne informacije, a upravitelj može daljinski upravljati cijelom mrežom i zasebnom zalagaonicom iz jednog koordinacijskog centra. Sve potrebne računovodstvene informacije bit će prikazane na monitoru na zahtjev.

Računovodstvena aplikacija zalagaonice stvara korisne i informativne baze podataka o kupcima. Za razliku od većine drugih programa za automatizaciju, ne postoje samo kontakt podaci i kratke informacije o kreditu, već i potpuna povijest suradnje s priloženim fotografijama, video datotekama, kopijama dokumenata i osobnim komentarima menadžera. To je temelj koji pomaže u izgradnji povjerljivih poslovnih odnosa sa zajmoprimcima, jer je lako razumjeti koje su preferencije, želje i očekivanja svakog klijenta.

Aplikacija ne samo da će pratiti kupce, već i pružiti zanimljive načine komunikacije s njima. Zaposlenici zalagaonice mogu poslati SMS bez trošenja na reklamnu kampanju. Pomoću njega možete obavijestiti kupce o nadolazećim događajima i promocijama. Osobno slanje SMS-a prilika je za podsjećanje individualnih kupaca na rokove plaćanja, kao i za davanje povoljnih ponuda. Kako bi podržao ljubitelje internetske komunikacije, program nudi opcije za slanje važnih poruka putem e-maila ili Vibera. Neki zajmoprimci smatraju da je ovaj oblik komunikacije praktičniji. Postavljanjem glasovnih obavijesti aplikaciji možete uputiti da nazove klijente. Osim što vas taktično i ugodno podsjeća na dospijeće kredita, ujedno vam u ime tvrtke čestita rođendan, imendan i profesionalne praznike. Kupci će biti sretni zbog toga i njihova će lojalnost početi rasti.

Program USU vodi evidenciju o svakom kreditu - izdanom, otplaćenom ili djelomično otplaćenom. Voditelji svaki kredit nadopunjuju dosjeom s fotografijama jamstva, potvrdom o procjeni, potvrdom o prihvaćanju, kao i dokumentacijom o ugovoru i plaćanju. Računovodstvena aplikacija zalagaonice može automatski izračunati kamatu na kredit ovisno o uvjetima ugovora, roku kredita, pravilima i razdobljima.

Softver radi u viševalutnom načinu rada. Ne utječe na računovodstvo i ne zbunjuje. Kada se tečaj promijeni, aplikacija automatski preračunava iznose prema tečaju na dan financijske transakcije. Voditelj zalagaonice moći će provoditi planiranje, odobravati proračun, provoditi dugoročno strateško ili marketinško planiranje i prognoze. Ovi procesi potpomognuti su jedinstvenim praktičnim ugrađenim planerom s vremenskim smjernicama. Svim ostalim zaposlenicima ovaj će alat biti koristan za racionalno korištenje radnog vremena, a da ne zaboravite ništa bitno.

Aplikacija automatski sastavlja sve dokumente potrebne za rad zalagaonice i računovodstva. Softver se na zahtjev može integrirati s državnom informacijsko-pravnom podlogom, a novosti u dokumentaciji moraju se ažurirati u skladu s promjenama u zakonskoj regulativi.

Uslužite klijente brzo, a da ne propustite ništa važno. Program automatski generira ugovor sa svim njegovim prilozima, a zajmoprimčev ček i sigurnosni tiket ispisuju se izravno u programu. Ako kredit kasni, sustav automatski izračunava novčane kazne i penale s obzirom na stope koje su na snazi u tvrtki.

Uz pomoć aplikacije voditelj može vidjeti učinkovitost i produktivnost svakog zaposlenika. Za svakog radnika sačinit će se cjelovit i detaljan obračun radnog vremena, obima obavljenog posla i njegove kvalitete. Na temelju ovih podataka nagraditi najbolje i otpustiti najgore. Aplikacija automatski obračunava plaću. Sustav sprema sva plaćanja za bilo koje razdoblje. Računovodstvo se može voditi o prihodima i rashodima održavanja poslovanja. Podaci o plaćanju pokazuju moguće buduće smjerove optimizacije. Zaposlenici i stalni kupci moći će ocijeniti mogućnosti posebno razvijenih konfiguracija računovodstvene aplikacije zalagaonice.